redakcijatrebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

U Trebinju obilježen Evropski dan parkova

U Trebinju obilježen Evropski dan parkova

 

Grad Trebinje danas je organizovao bogat program za najmlađe kojim je prvi put obilježen Evropski dan parka, a u rekonstruisanom Gradskom parku okupio se veliki broj djece iz ovog, ali i susjednih hercegovačkih gradova.
 

Djeca su u pratnji roditelja, vaspitača i nastavnika uživala u druženju uz pjesmu i igru, ali i program koji su pripremili zabavljači - klovnovi i princeza. 

Na izloženim panoima djeca su mogla da crtaju Gradski park. 

Zamjenik gradonačelnika Mirko Ćurić izrazio je zadovoljstvo što se upravo u ovom parku organizuje zabava za djecu, ističući da je opredjeljenje grada Trebinja bilo da napravi park koji će služiti na ponos, ne samo ovom gradu, već i postati najljepše uređeni park u regionu. 

On je naglasio da je renoviranje i uređenje Gradskog parka ušlo u završnu fazu, napominjući da su staze dobrim dijelom već popločane, zelene površine uređene, a postavljen je i najmoderniji sistem za zalivanje zelenih površina. 

"U toku je uređenje drugog dijela parka, fontane, dječijeg igrališta i kutka za penzionere", naveo je Ćurić i dodao da će u parku uskoro biti postavljen i novi mobilijar neophodan za funkcionalnost ambijenta. 

 

On je napomenuo da je park pokriven video-nadzorom, odnosno 31 kamerom. 

"Ukupan iznos budžetskih sredstava koji je grad Trebinje do sada uložio i koje će uložiti u već sklopljenim ugovorima u rekonstrukciju parka sa video-nadzorom u prošloj i ovoj godini iznosi 350.000 KM", rekao je Ćurić. 

On je zahvalio najmlađim sugrađanima koji su danas došli da se zabave i na najljepši način obilježe Evropski dan parka.

SRNA