image2 (1).jpeg
 
U Nedelju je održano drugo kolo atletske lige Hercegovine u Trebinju na novoj atletskoj stazi na stadionu Police, gdje je organizator bio atletski klub Leotar. Učesnici drugog kola atletske lige bili su Ak Brotnjo iz Čitluka, Ak Sanus Motus, HAK Ljubuški, Škola atletike Mostar, Ak Zrinski, Ak Pace iz Konjica i Ak Leotar iz Trebinja, a bilo je 300 startnih mjesta koji su nastupili na takmičenju u Trebinju. Organizacija je bila fenomenalna, i sve je proteklo u najboljem mogućem redu. Mjerenje trka je bilo Elektronski, odnosno najpreciznija tehnologija mjerenja vremena, a atletičari i atletičarke  su nastupili u disciplinama 60m, 200m, 300m, 600m, 60m prepone, skok u vis, skok u dalj, bacanje kugle, bacanje koplja, bacanje vortexa ili rakete, štafeta 4x100m i Mix štafeta 4x100m  odnosno dva muška i dva ženska takmičara trče zajedno štafetu. Uzrasne kategorije su bile od 2015 i mladji pa sve do 2007 godišta.
 
image3 (1).jpeg
 
Naš klub iz Trebinja je kao i obično ostvario zapažene rezultate u svim uzrasnim kategorijama, gdje su padali i lični rekordi naših Atletičara. Ak Leotar je osvoio 49 medalja od kojih su 22 Zlatne, 17 Srebrenih i 10 Bronzanih.
 
image5.jpeg
 
Medaljama su se okitili  Srna Danojlić sa dva nova lična rekorda u trkama na 60m – 8.44s  i 200m 28.48s, Takođe Srna je bila trećeplasirana u revijalnoj trci 60m prepone u Mix konkurenciji. Jovana kržić je bila prva u disciplinama 60m sa novim ličnim rekordom i 300m dok je u revijalnoj trci 60m prepone zauzela prvu poziciju, Sara Mijanović je bila prva u trci na 60m sa ličnim rekordom 8.33 i druga u discipline skok u dalj sa ličnim rekordom 4.95m dok je u revijalnoj trci 60m prepone zauzela drugo mjesto, Vasja Rebac je osvojio srebrenu medalju u skoku u Vis sa novim ličnimm rekordom 140cm dok je zlatnu medalju osvojio u discipline skok u dalj sa novim ličnim rekordom 4.36cm. Ena Komnenić bila je prva u trci na 600m sa novim ličnim rekordom 1.47,15 dok je Sara Ratković takođe oborila lični rekord u trci na 300m sa rezultatom 44.83 i osvojla je zlatnu medalju. Ana Kraljević, je bila prva u skoku u vis sa novim ličnim rekordom 130cm i prva u discipline skok u dalj sa novim ličnim 4.20cm. Lana Kandić je bila Prva u trkama 60m i 200m, Stela Glavaš je bila prva u trci na 60m dok je drugo mjesto zauzela Emilija Miljanović i okitil se srebrenom medaljom, Maja Medan bila je prva u skoku u dalj i druga na 60m. U disciplinama bacanje koplja i bacanje kugle prvo mjesto je zauzela Maja Gavrilović, drugo mjesto Anastasija Drapić dok je treće mjesto u istim disciplinama zauzela Nikolina Stevović. Ana Roganović se okitila zlatnom medaljom u skoku u vis, Filip Ateljević je bio prvi u disciplinama 60m i bacanje Vortexa, Luka Berak je bio srebreni u discipline 60m i bronzani u discipline bacanje Vortexa, Mitrović Anastasija je bila srebrena u trci na 200m, Medan Teodora  bronzana u trci na 60m, Božidar kisić bronzani u trci na 60m, Dunja Banđur je osvojila zlato u trci 60m i srebro u trci na 200m, Anđela Turnić je osvojila srebro u skoku u dalj i bronzu u trci 60m, Duško Runjevac je bio srebreni u skoku u dalj i bronzani u skoku u vis, Jovana Knežević je osvojila srebrenu medalju u bacanju Vortexa,Valentina Vujičić je osvojila bronzanu medalju u bacanju Vortexa.
 
image3.jpeg
 
Zlatnu medalju u štafeti 4x100m osvojila je ekipa “ Ak Leotar” dok su srebrenu medalju osvojile ekipa “Ak Leotar 1”, za ekipu Ak Leotar nastupile su Lana Kandić, Ana Kraljević, Una Miš i Dunja Banđur, dok su za Leotar 1 nastupile Maja Medan, Ana Kovačević, Anđela Turnić I Anastasija Mitrović. 
 
 
image4.jpeg