Dritan Abazović na samitu "Otvoreni Balkan" (Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC) -
Premijer Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović podnio je krivičnu prijavu protiv više bivših ministara Vlade Duška Markovića zbog sumnje da su pričinili višemilionsku štetu dodjelom funkcionerskih stanova i stambene pomoći.

Abazović je na konferenciji za novinare rekao da je podnio prijave Specijalnom državnom tužilaštvu protiv ministara Predraga Boškovića, Dragice Sekulić, Budmira Šegrta, Damira Šehovića, Osmana Nurkovića, Suzane Pribilović, Ivana Brajovića, Suada Numanovića i Sanje Vlahović.

Prijave su podnijete i protiv članova Markovićeve Vlade i to Dražena Miličkovića, Jelene Radonjić i Aleksandra Jovićevića.

Abazović je rekao i da je prilikom transporta građe Vlade Markovića prema Državnom arhivu nestalo 60 registratora i zahvalio je ljudima u Arhivu koji su to potvrdili.

- Mi dvije godine želimo da dođemo do svih papira, a to je nemoguće jer je dio građe uništen ili otuđen - rekao je Abazović.

On je dodao da je Vlada Duška Markovića donijela odluku da se unište svi tonski zapisi sa sjednica, a riječ je o zapisima od 2010. do 2020.

Abazović je dodao da ova Vlada ranije nije objavila, jer su iz DPS-ove vlasti tražili od Državnog arhiva da "30 godina zaključa ove dokumente".

- Skinuli smo oznake tajnosti i tražili od Državnog arhiva da otključa dokumentaciju - istakao je Abazović.