Uhapšeni u policijskoj akciji “Maglić” osumnjičeni su da su čak deset godina zatvorenicima u Foči i Trebinju za novac obećavali određene pogodnosti, ali i im krijumčarili stvari u zatvor, potvrđeno je za Srpskainfo.maglic-akcija.jpg

Izvor blizak istrazi je pojasnio da su uhapšeni čuvari, zamjenik direktora KPZ Foča Sreten Matović i druge osobe.

– Uhapšeni su sumnjiče da su zatvorenicima uzimali novac uz obećanja da će im pomoći da se protiv njih pokrenu novi postupci u kojima bi im bile smanjene kazne. Osim toga, zatvorenicima su obećavali da će ih prebaciti u druge zatvore gdje će im biti lakše služenje kazne, uz zamjenu za novac – pojasnio je izvor Srpskainfo.

Izvor uključen u istragu nam je potvrdio da su im oni za pare unosili telefone, određene predmete, ali i drogu. Nezvanično saznajemo da je ukupno oduzeto oko 40.000 maraka koje potiču iz krivičnih djela.

Portparol MUP RS Mirna Miljanović je rekla da je u ovoj akciji obavljeno 28 pretresa na području Banjaluke, Prijedora, Gradiške, Doboja, Foče, Istočnog Sarajeva i Trebinja.

I sve pohvale za ovu akciju i sve slične koje za cilj imaju obračun sa korupcijom i kriminalom, a posebno u ustanovama koje su dužne da se protiv toga bore.

Za nadati se da će se i dalje nastaviti sa sličnim akcijama i da će svim ostalima koji su ovoga puta izbjegli lisice one uskoro biti stavljene na ruke.