Potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić podneo je neopozivu ostavku na tu funkciju, saopštio je na konferenciji za medije njegov punomoćnik advokat Goran Petronijević.

"Akcija na Kosmetu je moj lični čin i to sam samoincijativno uradio kako bi odbranio moj narod"

- Zbog mnogobrojnih spekulacija obaveštavam celokupnu javnost da sam zajedno sa mojim sunarodnicima sa severa Kosova i Metohije dana 24. septebra 2023. godine došao na sever KiM u predelu sela Banjska.

Razlog našeg vraćanja je bio da ohrabrimo srpski narod sa tog područja u pružanju otpora teroru Kurtijevog režima, zaštiti našeg naroda koji je tom teroru izložen i stvaranju uslova za ostvarenje sna o slobodi mog naroda na severu Kosova i Metohije.

Obaveštavam sve dežurne progonitelje srpskog naroda, od Kurtija do njegovih mnogobrojnih inostranih pomagača, da sam lično obavio sve logističke pripreme za odbranu našeg naroda od okupatora, a ovaj moj čin nije imao nikakav drugi karakter niti nameru i nema nikakve veze sa mojim ranijim političkim angažovanjem - poručio je Radoičić.

On ističe da o tome nije obaveštavao nikoga iz struktura vlasti Republike Srbije, kao ni iz lokalnih političkih struktura sa severa Kosova i Metohiji.

- Niti sam od njih imao bilo kakvu pomoć jer smo već do tada imali različite stavove po pitanju dosadašnjih metoda otpora Kurtijevom teroru - tvrdi Radoičić.