A7958AE6-2A92-46FA-AFDB-35A2886F30D8.jpeg
U akciji ”Potok” banjalučka policija uhapsila je R.T. (24) i D.K. (20) zbog sumnje da su se bavili trgovinom narktoika, a u akciji je pronađen i zaplijenjen kilogram marihuane.

Kako saznaje ATV osumnjičeni su potpuni anonimusi za istražne organe i ranije nisu prolazili kroz policijske evidencije, čak ni kao konzumenti marihuane.

U PU Banjaluka navode da su R.T. i D.K. uhapšeni juče zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

”Prilikom hapšenja kod D.K. je pronađena i uz potvrdu oduzeta pvc folija u kojoj se nalazilo 14 grama biljne materija nalik marihuani. Po naredbi suda i uz saglasnost tužilaštva izvršen je pretres na jednoj lokaciji u Banjaluci i tom prilikom pronađeno je oduzeto 964 grama biljne materija nalik marihuani, dvije digitalne vage za precizno mjerenje i 4.400 KM, 120 evra i 50 švajcarskih franaka, te drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela”, saopštila je PU Banjaluka.

Dodaju da će nakon kompletiranja predmeta protiv R.T. i D.K. biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Od početka godine PU Banjaluka realizovala je 11 operativnih akcija usmjereni na na sprečavanje zloupotrebe opojnih droga, u kojima je zaplijenjeno više od 10 kilograma narkotika.