Povodom obilježavanja 8.marta, Međunarodnog dana žena, Aktiv žena Socijalističke partije Trebinje donirao je kompjutersku opremu i štampač Internom odjeljenju Bolnice Trebinje, i na taj način dao doprinos u radu ovoga odjeljenja.


Aktiv žena je uručio i prigodne poklone štićenicama JU Dom penzionera u Trebinju, gdje su uz druženje izmamili osmjehe i uljepšali dan pripadnicama treće dobi, a poklonima su obradovali i najstarije svoje članice.
Na ovaj način kroz svjestan i društveno odgovoran rad skrenuli su pažnju na važnost položaja žena treće dobi u društvu. Istraživanja pokazuju da se postotak diskriminacije starijih osoba na temelju dobi kroz godine ne smanjuje. S obzirom na porast udjela starije populacije u svim drustvima, čini se vaznim skrenuti pažnju na ovu problematiku u cilju boljeg položaja starijih i prepoznavanja njihovog doprinosa u drustvu.
Članice aktiva prisustvovale su danas i panel diskusiji o pravima žena u Bosni i Hercegovini i projekciji filma “ Božanski poredak “ u organizaciji Švajcarske ambasade i Kulturnog centra Trebinje.

Radio Trebinje