Udes - Foto: nezavisne novine
Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na sve učesnike u saobraćaju da se odgovorno ponašaju i poštuju zakonske propise, te tako zaštite svoj, ali i živote drugih učesnika u saobraćaju.

- Uprokos brojnim aktivnostima policijskih službenika koje su realizovane u proteklom periodu u cilju unaprijeđenja bezbjednosti saobraćaja, u julu je na putevima Republike Srpske u saobraćajnim nezgodama život izgubilo 14 građana (za sedam više nego u istom periodu prošle godine), a u prva tri dana avgusta imamo četvoro poginulih - navedeno je u saopštenju MUP-a Srpske.

Navode da je najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda u kojima su bile smrtne posljedice upravo alkohol, a zatim i neodgovorno ponašanje u saobraćaju.

Da je vožnja pod uticajem alkohola prisutna u saobraćaju govore i podaci Ministarstva, gdje je samo u julu zbog alkoholisanosti iz saobraćaja isključeno oko 3.500 vozača.

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske nastaviće da u okviru kampanje "Vozi oprezno – putuj bezbjedno" realizuju niz akcija i kontrola sa ciljem smanjenja smrtno stradalih u saobraćajnim nezgodama, ali svakako da i od samih građana, učesnika u saobraćaju očekujemo da pokažu dozu odgovornosti i da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima i stanju na putevima, te da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.