IMG_0851.JPG (150 KB)

U prepunoj sali Kulturnog centra večeras su u okviru godišnjeg koncerta GKUD „Alat Svislajon“, umijeće u narodnoj igri i pjesmi trebinjskoj publici pokazali prvi izvođački, seniorski i ansambl veterana.

Izvodili su igre iz Hercegovine, Pčinje, Krajišta, Gnjilana, Šumadije, Makedonije...

IMG_0866.JPG (91 KB)

Splet pjesama izvela je i vokalna grupa GKUD-a Nagorkinje, a kao posebna gošća nastupila je crnogorska pjevačica etno i duhovne muzike Danica Crnogorčević.
Prisutnima se obratio predsjednik „Alata“ Nedeljko Lambeta i istakao da je ovaj godišnji koncert humanitarnog karaktera.

„Ove godine smo jači za trougao bratimljenja koji čine Banjaluka – Pale – Trebinje, odnosno Krajina – Romanija – Hercegovina, vjerujte mi da je to stub folklora Republike Srpske. Ovaj koncert smo organizovali zajedno sa Fondacijom 'Sveti Vukašin' i zahvalio bih se njenim članovima i svim humanim ljudima, koji nas svaki dan uče da moramo biti ljudi“, kazao je Lambeta.
Ispred Fondacije „Sveti Vukašin“ otac Aleksandar Šmanja je prisutne pozdravio od episkopa Dimitrija, koji nije bio u mogućnosti da prisustvuje večerašnjem koncertu.

„Fondacija, kao što znate, dejstvuje na prostoru Hercegovine, brinući o nevoljnima i potrebitima, koliko možemo, a možemo koliko smo zajedno. Gledajući ove ljude koji su započeli svoju slavu plesom i igrom, slavu anđela Arhanđela Mihaila, i djelujući mi kao anđeli na zemlji, koji radosno proslavljaju ime Božije i osjećajući nas sve koji gledamo to, kao da sam se popeo na nebo i osjetio radost i ljepotu onoga što dolazi. Ono što dolazi i što treba da dočekamo otvorenog srca jeste ljubav Božija, koja prilazi svima nama“, kazao je otac Aleksandar Šmanja.

Nakon obraćana prikazan je i kratki film o radu fondacije.

Sav prihod od prodatih ulaznica namijenjen je Fondaciji „Sveti Vukašin“.

IMG_0873.JPG (139 KB)

IMG_0838.JPG (121 KB)