Aleksandar Janković volonter u Crvenom krstu Trebinje već 23 godine

258281363_442771143864661_6715968794823471651_n.jpg (151 KB)

Međunarodni dan volontera, širom svijeta, obilježava se 5. decembra, a proglasila ga je Generalna skupština UN 1985. godine. Cilj je podstaći što veći broj ljudi na volonterski rad.

Aleksandar Janković je volonter u Crvenom krstu Trebinje pune 23 godine, 1998. godine se, kako kaže, upoznao sa blagodatima ovog posla.

„Kroz volonterizam smo upoznali mnoge ljude iz brojnih zemalja. Nakon ovog iskustva kroz koje smo prošli, ja samo mogu da kažem da volontiranje nije ništa drugo nego rad na sebi. Hoću reći da svoje slobodno vrijeme potrošiš u nešto pozitivno. U našem slučaju radili smo humanitarne aktivnosti. A, sa druge strane razvijaš mnoge vještine koje kasnije kombinuješ sa svojim znanjem i to ti koristi u životu. U principu, volonitiranje je jedan pozitivan način kako da radite na sebi i svima bih preporučio, posebno mladima, da svoje slobodno vrijeme potroše u nešto pozitivno i priključe se nekim volonterskim aktivnostima”, rekao je on.

Gradska organizacija Crvenog krsta Trebinje će zahvalnice volonterima dodijeliti kada bude stabilnija epidemiološka situacija.

Napišite svoj komentar!

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Trebinje Danas već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja! Trebinje Danas zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Najnovije u ovoj kategoriji

×