Ambasador Francuske u Bosni i Hercegovini Gijom Ruson posjetio je danas i Gradsku upravu, gdje je razgovarao sa zamjenikom gradonačelnika Mirkom Ćurićem i predsjednikom Skupštine grada Dragoslavom Banjkom.„Ambasadora smo upoznali sa strategijom razvoja, turističkim potencijalima i pogodnom geografskim položajem Trebinja“, rekao je zamjenik gradonačelnika Mirko Ćurić, a prenosi zvanični sajt grada Trebinja.
Predsjednik skupštine Dragoslav Banjak upoznao je francuskog ambasadora sa projektom Istraživačke stanice u Zgonjevu, gdje bi programe vodili eminentni stručnjaci, a polaznici bili najtalentovaniji učenici.
„Iznenađen sam koliko završenih i započetih projekata ima Gradska uprava. Trebinje je manji grad sa velikom perspektivom. Investiciona konferencija koja je organizovana u maju je odlična ideja kako privući investitore i kako skrenuti njihovu pažnju na ovaj grad. Nadam se da ću iduće godine biti gost na novoj Investicionoj konferenciji u organizaciji grada Trebinja“, rekao je ambasador Ruson.
Ambasador Ruson dužnost je preuzeo u junu ove godine, a ovo je bila njegova prva posjeta Trebinju.
Radio Trebinje