Ambasada Narodne Republike Kine u BiH donirala je Udruženju djece i omladine sa posebnim potrebama „Moja nada“ 10 000 KM za renoviranje prostorija, nabavku edukativnih igračaka i KSAFA aparata, namjenjenog ranoj habilitaciji govora i jezika kod djece sa različitim stepenima oštećenja sluha i patološkim obrascima govorne komunikacije.



Tim povodom, danas su gosti Dnevnog centra „Moja nada“ bili ambasadorka Kine u BiH Čen Bo, šef Kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH Nataša Zirojević, supruga Mladena Ivanića Gordana Ivanić, te nekoliko članova diplomatskog kora Kineske ambasade u BiH, kao i opštinski zvaničnici.
Na prigodnoj svečanosti, koju su za goste pripremili osoblje i polaznici Dnevnog centra, prisutnima se obratila ambasadorka Čen Bo, izražavajući zadovoljstvo što je u prilici da gostuje u Nevesinju, posebno u ovom Centru. Ona je na figurativan način približila djeci i omladini Udruženja svoju zemju, uporedivši je sa baštom punom raznih vrsta cvijeća, baš kakva je i BiH.
„U našoj bašti, takođe, raste razno cvijeće, ali svaki cvijet obasjava isto sunce. I u Kini, postoje djeca poput vas, ali isto tako, u Kini postoje mame, tate i ljudi koji ih bezgranično vole, kao što vaši vole vas“, rekla je ambasadorka Kine.

Načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović, impresioniran zalaganjem osoblja da polaznicima Dnevnog centra svaki dan učine ljepšim, rekao je da će Opština nastojati da pruži što veću ekonomsku, ali i svaku drugu podršku ovom Udruženju.
,,Moji osjećaji su danas pomiješani. Sa jedne strane moramo da se suočimo sa činjenicom da veliki broj djece ne može bez ovoga Udruženja i bez pomoći vrijednih žena koje su ga osnovale. Sa druge strane sam impresioniran postupkom gospođe ambasadorke, gospođe Ivanić i gospođice Zirojević, što su svojim prisustvom u jednom malom hercegovačkom mjestu, jednom malom, ali velikom udruženju pružile veliku materijalnu, a posebno moralnu pomoć. Impresioniran sam i entuzijazmom vaspitačica, koje svakodnevno biju bitku da bi ovoj djeci i njihovim roditeljima dale nadu za život”, istakao je Avdalović.
U ime Udruženja „Moja nada“ zahvalnice i poklone gostima je uručila direktorica Slavica Bulut, a polaznici su im upriličili prigodan kulturni program. Tako je još jednom iz ove ustanove poslata poruka o ljubavi, humanosti i volji za životom.
Ambsadorka Kine Čen Bo danas je imala poseban sastanak sa načelnikom opštine Milenkom Avdalovićem. Razgovarano je o privrednim temama i mogućoj saradnji sa kineskim investitorima.
Radio Nevesinje