Dragomir Anđelković (Foto: mc.rs) -
Politički analitičar Dragomir Anđelković izjavio je da je potpuno nevjerovatno da Hrvati prebacuju krivicu Srbima i Srbiji za događaje u Vukovaru tokom novembra 1991. godine, posebno ako se zna da su njima prethodili brojni zločini nad Srbima.

Anđelković je istakao da su dešavanja u Vukovaru 1991. godine i za sve što se dešavalo sa Srbima u Hrvatskoj devedesetih godina prošlog vijeka posljedica toga što su Srbi svoj antifašizam podijelili sa onima koji su imali SS divizije i učestvovali, ne samo u pokolju na Balkanu, već i u zločinima na Istočnom frontu.

Prema njegovim riječima, Srbi su već navikli na napade i prozivke od onih koji su ustaškog zločinca Dinka Šakića, maltene, sahranili uz državne ceremonije i koji imaju ulice Mile Budaka, koji je i smislio floskulu: "Trećinu Srba pobiti, trećinu protjerati, trećinu pokatoličiti".

- To je zemlja u kojoj je nacizam gotovo legalan. Da je Nezavisna Država Hrvatska pobedila možda bi ustaštvo bilo drugačije samo za nijansu, bilo bi samo institucionalizovano. I sada ti i takvi Hrvati da nama nešto prebacuju, posebno u vezi sa Vukovarom. To je grad gde su Srbi bili većina i gde su nad njima počinjeni brojni zločini. Nije JNA krenula u operaciju tek tako - rekao je on za televiziju Pink .