Dragomir Anđelković (Foto: mc.rs) -
Zapadne sile potpaljuju vatru na Kosovu i Metohiji i u regionu zato što nisu završile proces razbijanja srpskog naroda i čine sve da Srbi budu poraženi, ocijenio je nekadašnji predsjednik privremenog Izvršnog vijeća Kosova i Metohije Zoran Anđelković.

Komentarišući današnji upad specijalaca ROSU na sjever Kosmeta, Anđelković je istakao da je to još jedan pokazatelj koji govori da Zapad potpaljuje vatru kako bi razbio Srbe.

- Saopštenje KFOR-a, koje su preneli beogradski mediji, je sramotno, jer oni kažu da pažljivo prate situaciju i da prištinska policija sprovodi operaciju primene zakona širom samoproglašenog Kosova. To dokazuje gdje su i na čijoj strani KFOR i NATO - rekao je Anđelković za Televiziju "Pink".

On je ukazao da srpski narod na sjeveru Kosova i Metohije, a naročito njegovi politički predstavnici, treba da se čuvaju da ne upadnu u opasnu zamku.

- Na sastanku sa predsednikom /Aleksandrom/ Vučićem u Raški ljudi su govorili da ne treba izlaziti na lokalne izbore. Albanski lideri bi to voljeli, jer računaju da će im Brisel i NATO dozvoliti da u toj situaciji u srpskim sredinama postave svoja rukovodstva - rekao je Anđelković i zamolio predstavnike srpskog naroda da dobro razmisle o tome.