U Budvi će važiti zakoni ove države, a ne zakon organizovane rulje, a ako ne bude mjesta razumu država će to riješiti za 15 minuta, poručio je Duško Marković nakon premijerskog sata u Skupštini Crne Gore.

Nakon ovih njegovih „mirnoumilnih“ riječi, policija je aktivirala suzavac i počela da truje narod u Bidvi. Nisu pošteđena ni maloljetna djeca, kojoj su specijalne snage policije bacile suzavac za vrijeme treninga u sportskoj dvorani.

Marković je kazao da „tenzija u Budvi ima zato što je država trpeljiva i pokušava da obezbijedi razumu da uzme prostora“.

Zar mislite da ćemo dozvoliti neovlašćenim ljudima da maltretiraju ovlašćene narodne predstavnike i da blokiraju instutucije? Ovo što sada dešava nije zato što je država slaba, već zato što je trpeljiva i želi da da priliku razumu, ako ga ne bude imalo država će to riještit za 15 minuta“, rekao je Marković.

Suzavac ubačen u salu dok su djeca imala trening- VIDEO.

Marković opravdava primjenu policijske sile i angažovanje privatnog obezbjeđenja – važiće zakon države, a ne organizovane rulje


„Za stanje u Budvi su odgovorne Demokrate i DF, jer ne žele da na demokratski način predaju vlast većini koja je demokratski formirana. To znači kada bi oni bili na vlast na lokalnom ni državnom nivou više sa nje nikad otišli ne bi. Vjerujem da bi predložili i da se mijenjaju zakoni i da nema izbora. Jer je dovoljno što su oni na vlasti, prema tome zakon mora biti jednak za sve. Ne mogu poslanici ovih stranaka da četiri godine ne uđu u parlament, a da u lokalni parlament ulaze kroz prozor i da kažu da je to demokratija“, kazao je Marković.

Na pitanje kako može policija da zatvori Opštinu, on je odgovorio da je to odluka predsjednika Opštine i SO jer im ne dozvoljavaju da rade.

„Moraju da stvore uslove da sistem funkcioniše, jer kad su oni ušli tamo uveli su vatrogasce, komunalce, građane sa ulice, treba se provjeriti da li je nešto otuđeno, da li je sačuvana dokumentacija, da li se mogu obavljati lokalne funkcije. O tome odlučuje lokalna vlast, ne odlučuje predsjednik države i Vlade. Kada tako brinete šta radi DPS zašto nijeste brinuli kada se održala sjednica lokalnog parlamenta pod šatorom žene odbornice vučene za kosu. Zašto se tada nijeste oglasili da pozovete na ugrožavanje odborničkih prava i slobode i demokratije u Budvi? Dakle, u Budvi će važiti zakoni ove države, a ne zakon organizovane rulje“, poručio je Marković.