Put Scenjica 4.jpg (1.22 MB)

U selu Šćenica, na Ljubomiru danas je asfaltirano oko kilometar puta.

Radove finansira Gradska uprava, a izvođač je preduzeće „Hercegovina putevi“.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić kaže da je vrijednost radova oko 120.000 maraka.

„Oko kilometar puta se ovdje asfaltira, a kritične dionice se nasipaju. Činjenica je da ne možemo sve zahtjeve ispuniti ove godine, ali u narednom periodu je plan da asfalt stigne do svake kuće, groblja i crkve. I u gradskom području ima naselja gdje će se raditi, ali ne smijemo zaboraviti ni ljude koji žive na selima. Moram zahvaliti svim mještanima koji nam vjeruju. Izbori su prošli, mi nastavljamo raditi“, rekao je Ćurić.

Mještani sela Slobodan Jeftović i Trifko Ateljević zahvalili su Gradskoj upravi i gradonačelniku Trebinja, i istakli da im asfaltiranje puno znači jer je makadamskim putem bilo jako teško doći do kuća.

„U selu sada ima preko 20 vikendaša, dok odžaci stalno dime u nekoliko kuća. Zahvaljujući gradonačelniku, Luki Petroviću i Elektroprivredi, mi smo prvi put dobili asfalt do sela i to nam puno znači“, kaže Jeftović.

„Ljudi se vraćaju, obnavljaju svoja imanja i bave se poljoprivredom. Sada će nam biti dosta lakše, kada smo dobili asfalt do sela i hvala im na tome. Brat i ja smo obnovili kuću na starini, dolazimo vikendom i obrađujemo zemlju“, rekao je Ateljević.

Put Scenjica 5.jpg (1.03 MB)