Na dionici puta Trebinje – Herceg Novi proteklog vikenda održana je druga auto-slalom trka „Nagrada Trebinja 2017″ koja se boduje za šampionat Bosne i Hercegovine i prvenstvo Republike Srpske.


U generalnom plasmanu trke, dužine 1.100 metara, prvo mjesto osvojio je Radivoje Orbović (58, 21 sekunda što je rekord staze), drgoplasirani je bio Maksim Milinić (59, 72 sekunde), obojica članovi AMKK „Leotar“ iz Trebinja, dok je treće mjesto pripalo Ivici Maliću, članu ekipe „Komotin“ iz Jajca.
U kategoriji serija automobila najbolji je bio Igor Janković, drugoplasirani je bio Igor Kurajica, a treće mjesto pripalo je Predragu Vučiniću, članovima AMKK „Leotar“.
U kategoriji sprint automobila najbrži je bio Ivica Malić iz „Komotin“ iz Jajca, drugi je bio Muamer Julardžija iz AMKK „Elektro moto mehanika“ iz Jajca, dok je trećeplasirani bio Drago Pikula iz AMKK „Leotar“.
U kategoriji sport automobila bolji od ostalih bio je Radivoje Orbović, drugo mjesto osvojio je Maksim Milinić, članovi AMKK „Leotar“, a treće mjesto pripalo je Dejanu Vukoviću iz Istočnog Sarajeva.
U generalnom plasamanu trke prvo mjesto pripalo je ekipi AMKK „Leotar“ sa 75 bodova, drugoplasirana je ekipa iz Jajca sa 52 boda, a treće mjesto osvojila je ekipa iz Banja Luke sa 12 bodova.
Na auto-slalomu u Trebinju učestvovalo je 30 vozača iz Republike Srpske, BiH, Crne Gore, Srbije i Hrvatske.
Maksim Milinić, sekretar AMKK „Leotar“ istakao je da je namjera organizatora bila promocija auto moto sporta u Hercegovini.
„Imali smo lijepo vrijeme, dobru organizaciju i druženje, tako da su vozači, uz naravno dobru i bezbjednu stazu, imali idealne uslove za klasični brdski auto-slalom. Naš klub je nakon šest završenih takmičenja na prvom mjestu. Ostala nam je još jedna trka do kraja prvenstva, koja će biti održana sljedećeg vikenda u Brčkom“, naveo je Milinić.
Organizatori trke u Trebinju su Auto-moto karting klub „Leotar“ u saradnji sa Auto moto savezom Republike Srpske.
Radio Trebinje