Banjalučanin uhapšen za krađe teške 15 000 KM,  iz stanova krao novac, nakit i satove

BANJALUKA - Banjalučanin G.M. osumnjičen je za četiri teške krađe u tom gradu gdje je nasilno otvarao vrata i prozore balkona i iz stanova krao novac, nakit i satove vrijedne oko 15.500 KM.

"G.M. se sumnjiči da je navedena krivična djela počinilo na području Grada Banjaluka u vremenskom periodu od dana 06.03. do dana 09.04.2023. godine, na način da se je upotrebu fizičke snage i podesnog alata otvarao vrata i prozore balkona, a potom ulazio u unutrašnjost stanova, gdje je pronalazio i otuđivao novac, nakit, ručne satove. Materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosi oko 15.500 KM", navodi se u saopštenju.

Pretresen mu je stan koji koristi a pronađeni su i oduzeti predmeti koji potiču iz navedenih krivičnih djela i koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i Osnovnog suda u Banjaluci, a G.M. je danas uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima sprovedeno u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.