Banjalučanin uhapšen zbog oštećenja vozila novinara u Banjaluci

BANJALUKA - Pripadnici Policijske uprave Banjaluka identifikovali su i uhapsili S.B. iz Banjaluke, osumnjičenog da je oštetio vozila Nikole Morače, novinara Srpska Info i Euro Blica, Aleksandra Trifunovića, urednika portala Buka, te dva vozila tog portala.

"Nad S.B. izvršena je kriminalistička obrada, zbog sumnje da je navedeno krivično djelo izvršio 8. marta, na način da je u Banjaluci na parking prostoru oštrim predmetom načinio oštećenja na teretnom vozilu 'reno' i putničkom vozilu 'tojota', vlasništvo pravnog lica iz Banjaluke, te vozilima rendž rover vlasništvo A.T. i folksvagen vlasništvo N.M. iz Banjaluke", rekli su iz policije.

"Nezavisne novine" nezvanično saznaju da je u pitanju Saša Bunić, komšija dvojice novinara.

Morača kaže da je iznenađen saznanjem da iza svega stoji osoba iz komšiluka. Rekao je da mu je laknulo nakon što je saznao da je policija otkrila osumnjičenog.

"Zahvaljujem se policiji na predanom radu i brzom rasvjetljavanju slučaja koji je uznemirio moju porodicu i mene lično", rekao je Morača.

Trifunović je naveo da je njemu i Morači saopšteno u MUP-u Republike Srpske da su otkrili počinioca.

"To dakle nismo uradili nas dvojica, za šta je imao indicije predsjednik Dodik, već lice pod inicijalima S.B. po sopstvenom priznanju. Hvala MUP RS!", naveo je Trifunović.