Banjalučanki dvije godine zatvora za pokušaj ubistva šefice
BANJALUKA - Nina Ninković (58) iz Banjaluke, koja je optužena da je u prostorijama Republičkog pedagoškog zavoda pokušala da ubije radnu koleginicu i šeficu Slađanu Tanasić tako što joj je u šoljicu sa kafom sipala sredstvo koje može prouzrokovati smrt, danas je u Okružnom sudu u Banjaluci osuđena na dvije godine zatvora.

Dužna je optužena platiti i troškove krivičnog postupka, koji ukupno iznose 4.759 maraka.

Optužena je, dodao je sudija, krivično djelo počinila sa eventualnim umišljajem, a utvrđeno je da koncentracija supstanci koje je sipala u kavu nisu mogle prouzrokovati smrt, te je riječ o nepodobnom pokušaju ubistva.

Tužilaštvo je, podsjetimo, teretilo Ninu Ninković da je od 8. do 21. decembra prošle godine u prostorijama Pedagoškog zavoda u dva navrata ušla u kancelariju koju koristi Slađana Tanasić te joj je u kafu sipala sredstvo koje može prouzrokovati smrt jer sadrži natrijev hipohlorit.

To sredstvo se, kako se navodi u optužnici, nalazi u slobodnoj prodaji u sredstvima za čišćenje, dezinfekciju i izbjeljivanje.

Prema optužnici Tanasićeva 8. i 9. decembra 2022. godine kafu nije popila zbog sumnjivog mirisa. Dalje se dodaje da je Ninkovićeva 21. decembra u kafu sipala "mravocid-žoharocid".

Ninkovićeva je nakon toga uhapšena, a "trovanje" kafe je snimljeno nadzornom kamerom koja je ubačena u kancelariju Tanasićeve.