Banjaluka u novom ruhu: Centar grada dobio pješačku platformu

BANJALUKA - Centar grada dobio je novu, moderniju pješačku platformu, rekao je gradonačelnik Draško Stanivuković i dodao da se i ostali radovi na području grada odvijaju odličnom dinamikom.

"Počele su ozbiljne pripreme za proljeće u našem gradu, a završili smo radove na pješačkoj platformi koja čini spoj Gospodske ulice i parkića, a koja će usporiti saobraćaj motornih vozila i dati prioritet pješacima, što je naše strateško opredjeljenje", istakao je on.

Dodaje da je izgradnja pješačke platforme počela krajem januara i da taj prostor u suštini predstavlja pješački prelaz i nadovezuje se na šetalište.

"Predmetni prostor predstavlja spoj već izvedenog dijela popločanja u sklopu izgradnje takozvanog parkića i centralne pješačke ulice u centru grada, Ulice Veselina Masleše", kazao je on.

Radovi su, kako kaže, okončani i prije predviđenog roka, a izvelo ih je preduzeće "GP Gradip" Prnjavor.

U toku je i izgradnja tartan trimstaze u parku "Mladen Stojanović" koja će biti obložena najsavremenijom tartan podlogom čuvenog svjetskog proizvođača.

"Osim toga, u novom ruhu biće i trotoar na potezu od parka 'Mladen Stojanović' do Arhiva Republike Srpske u dužini od jednog kilometra", kazao je Stanivuković.