U naselju Banjevci danas je otvoreno rekonstruisano dječije igralište. Posao uređenja postojećeg igrališta i izgradnju novog dijela za najmlađe finansiran je projektom ReLoaD, uz sufinansiranje Grada Trebinja.banjevci-igraliste.jpg

Rekonstrukcija igrališta jedna je od četiri inicijative koje je Forum za građanske inicijative Grada Trebinja u prethodnom periodu ponudio građanima na glasanje, a najveći broj naših sugrađana glasao je za rekonstrukciju igrališta u Banjevcima.

Rade Drinjak, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Gorica istakao je da će na postojećem igralištu uskoro biti izgrađena i zaštitna ograda kao i prateći sportski sadržaji.

„Ovo je namlađe naselje u našoj mjesnoj zajednici, gdje imamo veliki broj omladine, a dječija graja i smijeh su najvrijednije što imamo“, kazao je on.

Ovo igralište dobilo je najviše glasova u procesu glasanja i nadam se da će veliki broj djece imati priliku da ovdje uživa", kazala je Selma Osmanagić Agović saradnica za upravu na ReLoaD programu UeNDiPi-a.

U izgradnji igrališta učestvovale su i javne ustanove iz Trebinja, koje su ustupile mehanizaciju i ljudstvo, kao i stanovnici Banjevaca“ naglasila je Slađana Skočajić, zamjenik gradonačelnika Trebinja.

Ukupna vrijednost projekta je 18. 000 KM, od čega je 15. 000 obezbijedio Razvojni prigram UN-a, a ostatak gradska uprava Trebinja.