IMG-3c0a9f9443bd6072af7d79f3b0b09987-V.jpg (363 KB)

U naselju Ušće kod Trebinja 47 domaćinstava dobilo je vodu za piće, čime je riješen dugogodišnji problem sa vodosnabdijevanjem, rekao je Srni direktor trebinjskom "Vodovod" Miodrag Batinić.

"Imamo jedno izvorište i tamo je uvijek bio problem u mjesecima poznog ljeta, gdje je nestajalo vode, jer je bila loša mreža", rekao je Batinić.

On je dodao da je "Vodovod" po odlukama Skupštine grada, na inicijativu Mjesne zajednice Lastva ušao u projekat rješavanja vodosnabdijevanja, koji je dugo trajao, jer su radovi bili zahtjevni.

Batinić je naveo da je na ovom lokalitetu postojao stari vodovod koji je služio za potrebe nekadašnje željeznice, odnosno mali rezervoar sa izvorištem, čiju je sanaciju pomogao "Vodovod".

"Novi rezervoar koji nije bio dobro urađen uradili su ljudi u svojoj režiji, pa smo uradili novu izolaciju, napravili prostoriju za hlornu stanicu da bi napravili dezinfekciju, doveli električnu energiju, stavili mjerne, tehničke uređaje i mrežu smo dalje razvijali", rekao je Batinić i dodao da su novim korisnicima dali finansijske pogodnosti oko priključenja.

Batinić je naveo da postoji perspektiva da se vodovodna mreža proširi na ostale potrošače, odnosno domaćinstva koja to traže.

Prema njegovim riječima, za period od godinu i po dana uradili su dva kilometra i 300 metara nove mreže.

Batinić je istakao da stanovništvo tog naselja za potrebe bavljenja poljoprivredom ima tehničku vodu, a uz racionalno korištenje pitke i tehničke vode, stvorila se održiva perspektiva za život i razvoj.

Mještanin Ušće Zoran Vasković, čije domaćinstvo ima pet članova, rekao je Srni da je veoma zadovoljan što je nakon dvadesetak godina riješeno snabdijevanje pitkom vodom, napominjući da su svake godine u ljetnjim mjesecima imali problem sa nedostatkom i restrikcijama vode.

"Ušće ima razvedenu tehničku vodu, a ovo će nam značiti jer ćemo sada imati vodu za piće. Ovo je odličan projekat. Olakšan nam je život", rekao je Vasković.

On je zahvalio gradonačelniku Trebinja Mirku Ćuriću, generalnom direktoru "Elektroprivrede Republike Srpske" Luki Petroviću i direktoru trebinjskog "Vodovoda" Miodragu Batiniću za rješavanje ovog problema.