adeb4a510c57021c5cf12f0ad81519b9.jpg

Nismo krivi, tako su se danas u fočanskom Osnovnom sudu izjasnili doktor Vladimir Čančar i babica Biljana Kulić, a sve po pitanju pada bebe koji se desio prije više od godinu dana u fočanskoj bolnici.

U pratnji advokata napustili su sud i izbjegli odgovore na novinarska pitanja. 

U sudu su danas bili i roditelji, za ATV kažu da su ogorčeni i da neće odustati.

"Mi smo ogorčeni na sve ovo i poslije svega što se desilo i operacije i u kakvim stanju je dijete bilo 13 dana u bolnici šta je prošlo i godinu dana kontrola a oni već kažu da nisu krivi“, kaže otac Danijel Vesić.

"I da im poručim da nećemo stati sve do kraja i da će sigurno ovaj Sud da donese pravu i ispravnu odluku“, kaže majka Jovana Vesić.

Optužnicom, Čančaru i Kulićevoj je na teret stavljeno nehatno krivično djelo nesavjesno pružanje ljekarske pomoći, za koje im prijeti kazna od jedne do osam godina zatvora. Vesići otkrivaju i nove detalje iz optužnice.

"Iz Tužilaštva su nam rekli da imaju dokaze da je dijete ispalo dva puta i više. Mi smo sve ovo znali, čitali smo, dokazi imaju“, kaže otac Danijel Vesić.

Vesići ljuti i što ovo dvoje medicinara i dalje rade u fočanskoj bolnici. 

U fočanskoj bolnici pred kamere ne žele ali odgovorili su pismeno - kažu da su uradili sve što im zakon nalaže, isto tako kažu da su uradili sve da se ovo više ne ponavlja.

Ranije je završeno suđenje za primanje odnosno davanje mita. Doktor Čančar je osuđen na šest mjeseci zatvora i novčanu kaznu od 20.000 KM, a medicinska sestra Gordana Sokolović na uslovnu kaznu od šest mjeseci, sa rokom provjere od tri godine. Otac Danijel je osuđen na novčanu kaznu od 5.000 KM zbog davanja mita.

"Mi nismo zadovoljni sa tim, naše dijete je bilo 13 dana u bolnici i nije nas niko pitao kako je to dijete a ni danas nakon 18 mjeseci nije niko pitao kako je dijete. Nama kao roditeljima čije je dijete ispalo 5.000 maraka dali kaznu“, kaže majka Jovana Vesić.

Sve se dešavalo 19.avgusta 2022. godine. Jovana se porodila u 8.20 a njena tek rođena djevojčica J.V. je medicinarima ispala na pod, beba je tada zadobila teške povrede glave. Roditelji tvrde da su za nemili događaj saznali nekoliko sati kasnije. Liječenje bebe je nastavljeno u Sarajevu. Što je najvažnije djevojčica je sada dobro.