Aleksa Bečić (foto: Skupština Crne Gore) -
Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić rekao je da nije bilo nikakvog dogovora sa Demokratskom partijom socijalista prije glasanja o nepovjerenju Vladi Crne Gore u Skupštini i da Demokrate neće ulaziti ni u kakvu koaliciju, niti vršenje vlasti sa tom partijom.

Bečić kaže da postoje tri opcije izlaska iz trenutne političke krize u Crnoj Gori - da se ispoštuje volja građana sa izbora 2020. godine, razgovor o manjinskoj vladi, privremena vlada koja bi pripremala vanredne izbore i izbori odmah.

Kada je u pitanju eventualna privremena vlada, Bečić je rekao da bi bio prihvatljiv model da u njoj budu pojedinci koji "ne izazivaju sporenje bilo kojeg dijela javnosti".

Komentarišući stav Stejt departmenta da Demokratski front ne smatraju partnerom, Bečić je podsjetio da su poslanici DF-a potpisali akt o maksimalnoj privrženosti spoljnopolitičkoj politici Crne Gore.

- Iako se ne bih u svemu složio sa Andrijom Mandićem, on je u Skupštini saopštio da, što se tiče njega i njegovih poslanika, nisu ni planirali da budu članovi Vlade - rekao je Bečić za TV Vijesti.

Skupština Crne Gore izglasala je u noći sa petka na subotu nepovjerenje manjinskoj Vladi na čelu sa premijerom Dritanom Abazovićem.

Za smjenu manjinske Vlade glasalo je 50 prisutnih poslanika Demokratske partije socijalista, Demokratske Crne Gore, Liberalne partije, Socijaldemokratske partije, Socijaldemokrata, Prave i Ujedinjene Crne Gore.