Na sjednici Skupštine danas je došlo do tenzija, pošto su replike razmijenili predsjednik SNP-a Vladimir Joković i predstavnik Demokrata Vladimir Martinović.

Reagovao je i predsjednik Skupštine Aleksa Bečić, koga je Joković nazvao „predsjednikom SNP u pokušaju“.

Bečić mu je oduzeo riječ zbog vrijeđanja.

Joković je optužio Bečića da on stoji iza štampanja papira u obliku novčanica na kojima piše 21 milion. Bečić je na to odgovorio „nijesam, tako mi Bog pomogao“.

Martinović je tokom replike pozvao Jokovića da odgovori da li će na bilo koji način sarađivati sa DPS-om.

Martinović je takođe kazao da Poslanički klub Demokratske Crne Gore neće glasati protiv smjene Vlade ne zbog toga što brane bilo čiju fotelju.

„Ne zbog toga što ne mislimo da se moglo uraditi bolje i više, jer u svakom poslu se može uraditi i bolje i više, već to radimo je smo građanima dali obećanje da ćemo uraditi sve da sačuvamo njihovu izbornu volju od 30. avgusta 2020. Uradićemo to i zbog toga što ako danas padne ova vlada ulazimo u veliku zonu rizika da izborna volja dođe u ruku onih pojedinaca koji kasnije, a nalaze se u opozicionim klupama, mogu se itekako igrati sa tom izbornom voljom“, naveo je Martinović.

Dodao je da se postavlja racionalno pitanje da li su se kolege, koje su pokrenule ovu incijativu, zasitili nove vlasti ili su se zaželjeli stare.

„Događanja koja su prethodila inicijativi, pokazuju da je riječ o ovom drugom“, zaključio je Martinović.