Uskoro će Beogradom početi da kruži autobus koji će bar malo olakšati život svim ljudima koji žive na ulici.

"Na Međunarodni dan beskućnika objavljujemo da DrumoDom uskoro počinje sa radom (posle godinu dana priprema).


Biće namjenjen svima u Beogradu koji su u situaciji beskućništva. Radi se o specijalno adaptiranom autobusu koji će posjećivati mjesta gdje ovi naši sugrađani borave i obezbjediti im besplatno tuširanje, toalete, šišanje, pranje veša, i priliku za razgovor.

„Tražićemo zajedno trajna rešenja. DrumoDom će biti naš projekat, projekat svih ljudi koji žele da podrže ove naše sugrađane i sugrađanke. Fotografije su od slične usluge koju pruža organizacija "Lava Mae" u San Francisku", piše u objavi na Fejsbuku koja se nalazi na strani DrumoDrom.

U San Francisku je prije tri godine istu stvar uvela gradska vlast. Tamošnji autobus tri puta nedjeljno staje u centru grada kako bi beskućnici mogli besplatno da se okupaju.

Projekat je započeo u junu nakon što je putem internet kampanje sakupljeno 75.000 dolara za obnovu starog autobusa. Internet kompanija "Gugl" donirala je dodatnih 100.000 dolara.

Procjenjuje se da na teritoriji Beograda ima između 3.000 i 5.000 beskućnika, od kojih 1.000 maloljetnika. Iza akcije DrumoDom stoji fondacija Adra, a projekat je radio arhitektonski studio Topaloworks.