Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su D. J. (1972), rukovodilac u Policijskoj upravi za grad Beograd, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo trgovina uticajem i zloupotreba službenog položaja.


Takođe, protiv tridesetšestogodišnjeg policijskog službenika Policijske stanice Zvezdara zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja, po nalogu tužilaštva, podnijeta je krivična prijava u redovnom postupku.

Uhapšeni D.J. je osumnjičen da je 1. novembra ove godine policijskom službeniku PS Zvezdara rekao da ne preduzima mjere iz svoje nadležnosti prema jednom muškarcu, za kojim je bila raspisana potraga zbog krivičnog djela nasilje u porodici.Izvršenim provjerama u PS Zvezdara utvrđeno je da se po predmetu nije postupalo u skladu sa zakonom, a policijski službenik je osumnjičen da je svjesno obustavio dalji rad po navedenom predmetu.

Uhapšeni D.J. je osumnjičen i da je u 16 situacija neovlašćeno pristupao podacima građana u sistemu JIS MUP-a i iste saopštavao trećim licima.


Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.


Mediji prenose da je uhapšeni bio na mjestu zamjenika načelnika trećeg odjeljenja (odjeljenje za krvne i seksualne delikte) Policijske uprave za Beograd.


Izvor: Govori Srbija