IMG_20230918_093648.jpg (462 KB)

Beograđanin Slaviša Vukotić biciklista-entuzijast je poslije pređenih 600 kilometara, tehnički veoma zahtjevnog puta preko Sarajeva i Mostara stigao u Trebinje. Najjužniji grad Srpske biće mjesto odmora ovom pedesetsedmogodišnjem poslovnom čovjeku ali planira i obilazak znamenitosti u gradu i okolini. O Trebinju, kao gradu izuzetne ljepote slušao je od ujaka, koji je prije četiri decenije radio u Trebinju.

Uprkos dugoj i napornoj stazi, poslije skoro četiri dana vožnje sinoć je stigao u Trebinje. Kaže, ostaće ovdje dva dana, a prvim utiscima je oduševljen.

„Tek sam stigao, tura do Trebinja bila je jedna od najzahtijevnijih, a već petnaest godina vozim duge ture po cijeloj Evropi, tako da se radujem kratkom odmoru u Trebinju. Iako umoran od duge vožnje, već jutros krećem u obilazak grada, o čijim ljepotama sam mnogo slušao.

Ističe, da se juče zaustavio u Vličanima u Popovom polju, kako bi zamijenio probušenu gumu. Oduševljen je gostoljubvošću ljudi, koji su ga u ovom selu ugostili.

„Probušila mi se guma poslije 35.000 pređenih kilometara. Sa njima sam prešao Njemačku, Hilandar, Crnu Goru, Taru...“, kazao je Slaviša.

Put nastavlja kroz Crnu Goru, pa možda opet naredne godine ponovi turu za Trebinje.