Beograđanin osumnjičen da je "Crnu Goru digao na noge"
Beograđanin P.M. (45) osumnjičen je da je jutros uputio prijeteće pozive aerodromima u Podgorici i Tivtu kao i hotelu u Sutomoru i željezničkim stanicama, saopštila je Uprave policije Crne Gore.

"Službenici Regionalnog centra bezbednosti 'Jug', Odjeljenje bezbjednosti Bar jutros su obaviješteni od strane zaposlenih u jednom hotelu u Sutomoru da im je upućen telefonski poziv od strane nepoznatog lica koje je saopštilo da će 'dići u vazduh' hotele i željezničke stanice, ne precizirajući koje", saopšteno je iz Uprave policije.

Nadležni tužilac je, kako su naveli, to kvalifikovao kao krivično djelo izazivanje panike i nereda.

"Preduzete su mjere i radnje od strane policijskih službenika barske policije, koji su u saradnji sa službenicima NCB Interpola Podgorica došli do saznanja da je korisnik telefonskog broja sa kojeg je upućen prijeteći poziv P.M. (45) iz Beograda", navodi se u saopštenju policije.

Iz policije ističu da su utvrdili da su pozivi koji su jutros upućeni na telefonske brojeve Aerodroma Podgorica i Aerodroma Tivat došli sa iste adrese, odnosno, sa istog broja telefona.

Sa tim saznanjima, kako dodaju iz policije, upoznat je tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji će se izjasniti o kvalifikaciji krivičnog dela.

"Aktivnosti na rasvjetljavanju svih okolnosti i činjenica u odnosu na pomenuto nastaviće se putem međunarodne policijske saradnje, te će u tom kontekstu, biti preduzete odgovarajuće mere i radnje u odnosu na P.M.", navodi Uprava policije.

Podsjećamo, aerodromi u Podgorici i Tivtu zatvoreni su jutros za saobraćaj nakon što je sa broja iz inostranstva javljeno da su navodno postavljene bombe, prenijele su Vijesti.

Zbog dojave o navodno postavljenoj bombi, ekipe za antidiverzantski pregled upućene su na podgorički aerodrom kako bi se otklonila svaka sumnja.