RiTE Gacko - Foto: RTRS
Sindikat Rudnika i Termoelektrana "Gacko" neće sprovoditi obustavu proizvodnje u tom rudniku do 19. decembra, rečeno je danas Srni u Sindikalnoj organizaciji RiTE.

Odbor Sindikata je prihvatio ponudu generalnog direktora Elektroprivrede Republike Srpske Luke Petrovića da hitno bude formirana radna grupa sastavljena od predstavnika Uprave Matičnog preduzeća ERS, Uprave RiTE "Gacko" i Sindikata RiTE "Gacko" koja će u roku od 20 dana, a najkasnije do 19. decembra, iznijeti prijedlog povećanja plata koje bi se primjenjivalo od 1. januara, navodi se u zaključcima Sindikata nakon sastanka.

Za Sindikat je prihvatljivo da povećanje za plate bude minimalno 15 odsto.

U zaključcima Sindikalnog odbora, koji je održao vanrednu sjednicu, navedeno je da radna grupa traženo povećanje treba da dogovori i obezbijedi putem povećanja cijene rada, koeficijenata i uvećanja po osnovu uslova rada.

- Ukoliko se prihvate ovi stavovi, Sindikalni odbor privremeno neće sprovoditi obustave proizvodnje do 19. decembra, odnosno dok mješovita Radna grupa ne izađe sa prijedlogom rešenja - navodi se u zaključcima.

Iz te sindikalne organizacije su zatražili i da Uprava MH ERS i Uprava RiTE "Gacko" imenuje svoje predstavnike u radnu grupu.

U Gacku je danas održan sastanak predstavnika sindikata RiTE "Gacko", uprave tog preduzeća i Matičnog preduzeća Elektroprivreda Republike Srpske o platama zaposlenih.