Organizovanjem biciklističke vožnje za djecu predškolskog i školskog uzrasta te trke za bicikliste starijih uzrasta, Trebinje će se ove godine priključiti obilježavanju „Evropske sedmice mobilnosti“ i 22. septembra – Svjetskog dana bez automobila.


Kako je saopšteno na službenoj stranici Gradske uprave, Trebinje će biti dio pomenute kampanje na prijedlog Centra za životnu sredinu Banja Luka, koji je nacionalni koordinator „Evropske sedmice mobilnosti“, a sa ciljem podizanja svijesti o potrebi smanjenja saobraćaja i zagađenja vazduha, te promocije zdravih transportnih navika.
Vožnja biciklima za djecu predškolskog i školskog uzrasta biće organizovana u petak, 22. septembra, u vremenu od 09:30 do 11:00 časova u ulici Njegoševoj – od Dučićevog spomenika do kružnog toka ispred vatrogasnog doma, dok je biciklistička trka na relaciji Kameni most-Mala brana zakazana za nedjelju, 24. septembra, od 16:00 časova.
„Pozivamo sve građane da se svojim prisustvom priključe ovoj kampanji od zajedničkog interesa za sve“, poručuju iz Gradske uprave.
Radio Trebinje