Cvijetnjak gradskog zelenila u centru Bileće, u Ulici kralja Aleksandra, u narodu poznat pod nazivom "Žikino kolo", koji je zbog svoje živopisnosti odavno postao dio identiteta Bileće, porušen je u ponedjeljak naveče.




Upravo zbog toga što je "Žikino kolo" nezaobilazni detalj Bileće, građani negoduju po društvenim mrežama, a sve se navodno radi zbog proširenja bašte jednog ugostiteljskog objekta koji je u blizini.


U opštini Bileća ne znaju ko je učestvovao u rušenju i zbog čega je to urađeno, ali bi se više detalja trebalo znati nakon što Komunalna inspekcija završi svoj dio posla, jer su juče popodne izašli na teren.


Svjesni činjenice da je "Žikino kolo" dio identiteta Bileće, u opštini Bileća su se oglasili i saopštenjem za javnost, u kome navode da je cvijetnjak u Ulici kralja Aleksandra srušen bez odobrenja njihovih nadležnih organa.

"Odjeljenje za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove opštine Bileća nije izdalo saglasnost za rušenje cvijetnjaka, pa organi opštine preduzimaju predviđene mjere u cilju vraćanja objekta u prvobitno stanje", navedeno je u saopštenju bilećke lokalne uprave.


U Policijsku stanicu Bileća slučaj nije prijavljen, ali će, kako je potvrđeno u Policijskoj upravi Trebinje, izvršiti provjere povodom tog događaja i kontaktirati Okružno javno tužilaštvo Trebinje.


Izvor: Nezavisne novine