Nakon višenamjenskog sportskog igrališta, najbrojnije bilećko naselje Jezerine dobilo je i dječije igralište sa klacaklicama, ljuljaškama, trampolinama i drugim rekvizitima.igraliste-jezerine.jpg

Igralište je izgrađeno u saradnji sa Međunarodnom organizacijom za migracije u okviru programa podrške mladima u lokalnim zajednicama, a provela ga je Omladinska organizacija „Jezerine“.

Za drugu fazu projekta od Međunarodne organizacije za migracije dobili su grant od 4,5 hiljada KM , a izgradnju su pomogli i privrednici u Hercegovini i Srpskoj.

Prema riječima Vladimira Milidragovića, predsjednika Omladinske organizacije „Jezerine“, igralište je namijenjeno svoj djeci Bileće, a i onoj koja dolaze u ovu opštinu, kako bi što više vremena proveli u druženju i odmakli se od računara i telefona.
Počeli su i izgradnju ljetnjikovca kako bi sportsko-rekreativni kompleks u Jezerinama za sve generacije bio zaokružen, a jedna od najaktivnijih omladinskih organizacija u Srpskoj najavljuje da će nastaviti i dalje da radi lijepe stvari za Bileću.

Šef misije Međunarodne organizacije za migracije BiH Piter Van Der Vert, koji je sinoć prisustvovao svečanom otvaranju dječijeg igrališta, rekao je da ovaj primjer pokazuju da i najmanje zajednice mogu uraditi puno, ako im se da samo malo podrške.

- Mladi ljudi, ukoliko im date priliku da ostanu, ostaju na ovim prostorima - istakao je on.

Omladinska organizacija „Jezerine“ učestvovala je u brojnim akcijama čišćenja i uređenja Bileće sa neformalnom grupom mladih Bilećana, pomogli su projekat rekonstrukcije svlačionica Fudbalskog kluba „Hercegovac“ , organizovali akcije za najmlađe povodom novogodišnjih praznika, a zbog truda i zalaganja dobili su Povelju opštine Bileća i Vidovdansku povelju od SPKD „Prosvjeta“ iz Bileće.