U selu Bogdašići kod Bileće pušten je u rad vodovod u koji je uloženo oko 150.000 KM.
Sredstva za igradnju vodovoda u ovom selu, koje ima 29 domaćinstava i 20 mještana, obezbjeđena su kroz donacije opštine Bileća, preduzeća "Elektro-Hercegovina", bilećkog Udruženja korisnika voda i mještana.selo-bogdesici.jpg

Predsjednik Udruženja korisnika voda iz Bileće Nenad Vukoje rekao je da je više od dva miliona KM uloženo u vodosnabdijevanje bilećkih sela u okviru projekta, koje je započet 2011. godine, a do sada je voda stigla u 16 sela.

Vukoje je naveo da su stečeni svi uslovi da ovaj projekat, koji se realizuje putem Udruženja korisnika voda, bude završen do kraja godine, a da će sredstva za to biti obezbjeđena iz kredita.

Načelnik opštine Bileća Miljan Aleksić rekao je da je odrađeno dosta posla kako bi bilećka sela dobila vodu, čime se stiču uslovi za bolji život i povratak ljudi na svoja imanja.

On je naveo da bi i selo Baljci uskoro trebalo da dobije vodu, čime će 80 odsto sela u Bileći imati vodu.

Mještanin Bogdašića Jovan Vučković rekao je da svoju budućnost vidi u ovom selu nakon što je dobio vodu.

"Do sada smo vodu dovozili cisternama, imali smo čatrnje, bunare. Što se tiče mladih, nadam se da će biti više stanovnika. Moju budućnost vidim na selu, jer sada imam sve uslove kao da sam u gradu", rekao je Vučković.