U nekadašnjoj fabrici „Kovnica“ u Bileći do kraja godine sa radom bi trebalo da počne jedna proizvodna linija, koja će zapošljavati više desetina radnika iz Istočne Hercegovine, najavio je danas novi vlasnik Sead Džafić.
Bileća: Kovnica - novi vlasnik - Foto: RTRS

Oživljavanje industrije u Bileći podržaće i Vlada Srpske.
- Ovdje će se početi sa proizvodnjom ležajeva za automobile mercedes, volvo, pojasnio je Džafić.
- Pošto je u pitanju proizvodnja koja zahtijeva veći broj radnika, procijenjeno je da će se do kraja godine zaposliti najmanje pedesetak radnika, istakao je Zlatan Klokić, ministar za erkonomske poslove i regionalnu saradnju Republike Srpske.
Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić uvjeren je da će investicija u kompaniju "Kovnica" u Bileći biti uspješna, jer je riječ o ozbiljnom investitoru sa jakim referencama.
Tokom posjete kompaniji "Kovnica", koja je u stečaju prodata Fabrici otkivaka i odbojno-vlačnih naprava "Unis tok" iz Kalesije za 1.909.000 KM, Klokić je rekao da je cilj investitora da do kraja godine pokrene proizvodnju i da u prvoj fazi zaposli 40 do 50 radnika.
"Moguće je da im se u partnerskom odnosu pridruži još jedan privrednik iz Nikšića koji je pokazao interesovanje i spremnost da ulaže u `Kovnicu`", istakao je Klokić.
On je naveo da u razgovoru sa privrednicima iz Bileće želi da uvidi koji su to problemi sa kojima se susreću i da pronađe model kako da institucije ulože napor da pomognu u prevazilaženju tih prepreka, saopšteno je iz resornog ministarstva.
Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske od 2012. godine sprovodi program postinvesticione podrške investitorima, a Bileća je jedna od 25 jedinica lokalne samouprave koje učestvuju u tom programu.
Klokić je najavio posjetu opštini Bileća, kompaniji "Ljekobilje" i vinariji "Parežanin".
SRNA