Povodom dvadeset pete godišnjice osnivanja Vojske Republike Srpske, svečano je danas bilo i u Bileći. Poseban program organizovan je u kasarni "Bilećki borci, a u spomen-hramu Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog, služena je liturgija.


Na svečanosti u bilećkoj kasarni okupili su se pripadnici Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka, demobilisani borci Vojske Republike Srpske, članovi njihovih porodica i porodica poginulih, ali i brojni drugi gosti. Datumi poput ovog ne smiju se zaboraviti - poruka je sa ove svečanosti.
"Da smo na pravom putu svjedoči činjenica da su ovdje sa nama veliki broj predstavnika boračkih organizacija iz istočne Hercegovine kao i uvaženih predstavnika porodica poginulih boraca i civilnih žrtava rata", rekao je major Nebojša Ivezić, komandant Drugog pješadijskog bataljona.
Moramo se prisjetiti onih koji su dali sve najvrednije za Srpsku, ističu borci koji su prije dvadeset i više godina stali na branik otadžbine.
"To što Boračka organizacija baštini tradiciju obilježavanja ovog datuma nama mnogo znači. Jedino je ovo prilika da se vidimo i družimo. Mi koji smo reživjeli rat jedino na ove datume se sakupimo i obilježimo ih", rekao je Gordan Kalajdžić, sekretar BORS-a Foča.
Veselin Vujović, predsjednik BORS-a Bileća je naglasio da je ovo prilika da se prisjete tih teških ali i slavnih dana.
Povodom dvadeset pete godišnjice osnivanja Vojske Republike Srpske i dvanaeste godišnjice postojanja Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka, organizovan je poseban program. Opštini Bileća i zavičajnom klubu "Osvit", dodijeljena su i priznanja.


RTRS