U Bileći je, trenutno, migrantska kriza najveći problem. To je bila i jedina tema vanredne sjednice Skupštine opštine. Zaključeno je da je neophodno uvođenje 24-oročasovne policijske patrole u sitničkom području, dok je od Granične policije zatraženo preduzimanje svih mjera, radi sprečavanja ulaska migranata.

Iako je danas trebalo biti govora samo o problemu u vezi s migrantima, sjednica se u većem dijelu, pretvorila u politička nadmudrivanja koja nemaju nikakve veze sa aktuelnim pitanjima.
Ipak, uspjeli su na kraju da se usaglase oko zaključaka. Opštinska uprava trebalo bi da imenuje člana Koordinacionog tijela za praćenje kretanja migranata, a načelnik opštine Miljan Aleksić da formira Komisiju za procjenu štete, nastale upadima migranata u kuće i druge objekte. Mještani su, kažu, očekivali više. "Zaključci samo ukazuju na to da postoji problem. Pozivaju se na neke zakone. Pa nije po zakonu da nam u sela upadaju grupe migranata, da uznemiravaju građane. " kaže Radoš Radović mještanin ugroženih sela.

Mještani smatraju da je jedino rješenje da se ljudima obezbijedi hrana i prevoz za dalje, da se ne bi zadržavali na ovom prostoru.

"Ono što piše u zaključcima je maksimum što je mogla Skupština opštine da donese u okvirima svojih nadležnosti. Sve ostalo je na nadležnim organima- MUP-u Srpske, Graničnoj policiji BiH, Ministarstvu bezbjednosti BiH" istakao je Srđan Rogan predsjednik SO Bileća.
( ono štpo piše u zaključcima je mamskimum što je mogla SO da donese i u okvirima svojih nadležnosti..sve ostale stvari su na organima sigurnosti..na MUP u GP i min.sigurnosti BiH..)

Mještani bilećkih sela istakli su da migranti svakodnevno upadaju u kuće, parohijske domove, crkve, škole i lokalna groblja. Izazivaju, kažu, požare i pljačkaju.