874924EC-E7FD-4290-8E4C-75DBDFEC3312.jpeg
Policijska stanica Bileća je 05. novembra 2023. godine, zaprimila prijavu da je jednom licu oštećen putnički automobil, marke „Volkswagen“, tip „Golf V“ vatrenim oružjem. Odmah po zaprimanju prijave policijski službenici su izašli na lice mjesta gdje su radnjom uviđaja pronašli pet čaura od vatrenog oružja, kalibra 7,62 mm.


Operativnim radom na terenu policijski službenici su došli do saznanja da je mogući izvršilac krivičnog djela lice inicijala LJ.T. iz Bileće. Policijski službenici Policijske stanice Bileća su u cilju dokazivanja počinjenog krivičnog djela izvršili pretres stana i pomoćnih prostorija koja koristi lice inicijala LJ.T. Pretresom je pronađeno i privremeno oduzeto: 185 komada metaka različitog kalibra, četiri ručne bombe, dva rezervna okvira za pištolje i jedan rezervni okvir za automatsku pušku.


Policijski službenici Policijske stanice Bileća će protiv lica inicijala LJ.T. Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju podnjeti izvještaj o počinjenom krivičnom djelu zbog postojanja osnova sumnje da je lice počinilo krivična djela: Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari iz člana 240. i Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnim materija iz člana 361. Krivičnog zakonika Republike Srpske.