Univerzitet u Istočnom Sarajevu obilježio je 31 godinu postojanja i uspješnog rada i tim povodom održana je svečana akademija u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u tom gradu.

Na svečanosti su dodijeljena priznanja pojedincima koji su u proteklom periodu pomagali razvoj Univerziteta u Istočnom Sarajevu, kao i najboljim studentima i istraživačima.

Rektorova nagrada Student generacije dod‌jeljujena je najboljim diplomiranim studentima fakulteta i akademija Univerziteta u Istočnom Sarajevu u prvog ciklusa studija Biljani Supić studentu Muzičke akademije Istočno Sarajevo, Jeleni Simović Ekonomski fakultet Pale, Tijani Joksimović Akademija likovnih umjetnosti Trebinje, Dragici Gagović Poljoprivredni fakultet Istočno Sarajevo, Tijani Begović Elektrotehnički fakultet Istočno Sarajevo, Savi Milojeviću Medicinski fakultet Foča, Srećku Iliću Fakultet poslovne ekonomije Bijeljina, Nikoli Spajiću Pravoslavni bogoslovski fakultet Sveti Vasilije Ostroški Foča i Medini Taletović Saobraćajni fakultet Doboj.


-Posebna je čast i zadovoljstvo što sam odlukom Rektorata u Istočnom Sarajevu večeras u Administrativnom centru Vlade RS, dobio povelju Student generacije, koju su moji profesori ocijenili jednoglasno maksimalnom ocjenom, naveo je Milojević.

Svečanostima je prisustvovao ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Željko Budimir.

Univerzitet u Istočnom Sarajevu, pod nazivom Univerzitet u Sarajevu Republike Srpske, osnovan je 14. septembra 1992. godine odlukom Narodne skupštine Srpske.