U bilećkom parlamentu nema nikakvog reda. Današnje zasjedanje više puta je prekidano pa je samo za usvajanje dnevnog reda trebalo tri sata. Od predloženih 29 izbačeno je dvadeset tačaka, pa je Bileća opet ostala bez budžeta, a gorući problemi ostali su bez rješenja.


“Od Bileće je nažalost možemo konstatovati većina digla ruke. Posljednji je trenutak da ovi ljudi koji imaju povjerenje naroda, prije svega načelnik, da se uozbilje”, rekao je odbornik SRS RS Dragan Babić.
Mislim da je jedino rješenje da su novi izbori jer ova skupština očigledno, da se tako izrazim, šepa. Ona nema neki svoj legitimitet. Radi od sjednice do sjednice od skupštine do skupštine”, rekao je odbornik PDP-a Srđan Rogan.
Bilećke javne ustanove i dalje su bez direktora. Ni poslije godinu dana u tom parlamentu nije jasno ko je vlast a ko opozicija. U toku zasjedanja više puta se čulo da plijen još nije podijeljen. Upravo zbog plijena i fotelja ima i onih koji kažu da nisu vlast a da u opoziciju ne žele.
“Mi smo partija trećeg puta, regionalnog karaktera koja svoje odluke donosi na osnovu svog programa i mi smo partija koja je otvorena prema svim drugim partijama”, rekla je odbornik Snaga Hercegovine Branka Radmilović.
Ni sam predsjednik parlamenta ne vidi izlaz iz ove situacije. Blažo Vujović kaže da dogovora među odbornicima nema ni na vidiku. Svako vuče na svoju stranu a najviše ispaštaju Bilećani priznaje predsjednik.
“Sigurno nije dobro da se ne poštuje budžetski kalendar da se nije usvojio budžet vezano za budžet u zakonski predviđenom roku ali šta je tu je pokušavali smo da pripremimo i nismo uspojeli da pripremimo skupštinu na vrijeme”, rekao je predsjednik SO Bileća Blažo Vujović.
A od prošlog zasjedanja prošla su tri mjeseca. Bilećkom skupštinskom salom i danas je odzvanjala galama, a pljuštale su uvrede i psovke. Sa dnevnog reda odmah na početku skinuta je i tačka o etičkom kodeksu odbornika.

ATV