I, treći put nije držano zasijedanje lokalnog parlamenta u Bileći. Razlog- nedostatak kvoruma. Osim odbornika DNS-a Slavka Dangubića, zasijedanju nisu prisustvovali odbornici vladajuće većine koju čine SNSD, SP, DNS i Demos. skupstina-bileca.jpg

Odbornik SDS-a Mato Vujović rekao je da je nedolaskom na sjednicu aktuelna većina pokazala "nemoć da se suoči sa rješavanjem nagomilanih problema koje su sami proizveli". 

"Najveći teret zbog neodržavanja skupštinskih zasjedanja snose građani opštine Bileća jer se na predloženom dnevnom redu nalaze tačke koje su od njihovog interesa", istakao je Vujović. 

I tako unedogled. Odbornici kao da se sprdaju sa narodom. Zasijedanja nema, a i kada ih ima liče na lakrdije, a ne na mjesto na kome bi trebalo da se donosi važne odluke čija bi realizacija donosila bolji i kvalitetnije život stanovnicima ove istočnohercegovačke opštine.

I neupućenom je jasno da je Bileća u totalnom kolapsu. bileca-ulice1.jpg

Centar grada izgleda ovako.bileca-centar.jpg

Ovakvo stanje traje mjesecima i , što je najgore kraj se ne nazire. Izabrani politički predstavnici i jednog i drugog tabora ili...više njih, jer se u Bileći nikada sa sigurnošću ne može tvrditi ko će kome i kada da se prikloni, kao da se igraju. Njihove "igrarije" negativno se odražavaju na ovu opštnu i njeno stanovništvo. Lokalni izbori su za nešto više od godinu dana i to će biti prilika da stanovnici ove opštine odluče ko će ubuduće zastupati njihove interese u bilećkoj skupštini. Sudeći prema trenutnoj situaciji- dosadašnji izbor nije baš za pohvalu.