Nekadašnji kapiten fudbalske reprezentacije BiH Emir Spahić (39) oporavlja se u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu od teških povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći kod Gacka.Emir-Spahić1.jpg

S obzirom na to da Spahić i dalje leži na Odjeljenju intenzivne njege, posjete su strogo zabranjene. Zbog toga je dežurni bolnički telefon, kako kažu na KCUS, i dalje “usijan”. Pozivi stižu iz svih krajeva Evrope.

– Pristup Emiru ima samo njegova majka Fatima. Inače, ukoliko se njegov oporavak nastavi ovim, odnosno željenim tempom, u zavisnosti od saniranja povreda karlice, ne bi trebao još dugo ostati na Odjelu intenzivne njege – javlja izvor Avaza.

Dugogodišnji kapiten “Zmajeva” teže je povrijeđen u saobraćajnoj nesreći kod Gacka koja se dogodila u noći s četvrtka na petak.

Iz trebinjske bolnice poznati fudbaler prevezen je helikopterom u KCUS, gdje su mu konstatovani višestruki prijelomi rebara, karlice, ali i probijeno lijevo plućno krilo, koje je uspješno sanirano drenom u Trebinju.

Strahovalo se i od povreda glave, ali je CT snimak na KCUS, na svu sreću, otklonio sve dileme i pokazao da nema povreda.