Policija je uhapsila bivšeg ministra prosvjete u Vladi Republike Srpske Nenada Suzića (69) zbog sumnje da je seksualno zlostavljao jedanaestogodišnju djevojčicu.


Osumnjičeni će nakon kriminalističke obrade biti sproveden u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, nakon čega će tužilac odlučiti o eventualnom zahtjevu za jednomjesečnim pritvorom.


Izvor istrage objasnio je da je novi slučaj seksualnog zlostavljanja otkriven nakon intervencije iz osnovne škole koju pohađa djevojčica.


Iako su ovakvi slučajevi jako osjetljivi za istragu, izvor navodi da je izjava djevojčice istinita, te da nema nikakve sumnje u njenu vjerodostojnost.


Dodaje kako je osumnjičeni iskorištavao tešku situaciju u kojoj se nalazi porodica nesrećne djevojčice.


– Osumnjičeni je duži vremenski period, daleko od očiju drugih, dodirivao djevojčicu po raznim dijelovima tijela i govorio joj kako to ne smije pričati nikome, jer će to ostati njihova mala tajna – navodi izvor otkrivajući šokantne detalje koji su navedeni u prijavi o seksualnom zlostavljanju djevojčice.


Izvor dodaje da se prijava detaljno provjerava, te da su slučajevi poput ovoga izuzetno osjetljivi.


Suzić je duži vremenski period zadovoljavao svoje seksualne potrebe dodirujući djevojčicu po cijelom tijelu. Govorio joj je da nikome ne smije pričati o tome, te da će to biti njihova “mala tajna”.


Ono što je otežavajuća okolnost u svemu jeste što je sa jedne strane siromašna porodica, a sa druge predator koji ima odlične veze u svim porama društva.


– Nadamo se da će nadležni na pravi način provesti istragu i nakon krivičnog postupka sankcionisati odgovornog najstrožom kaznom – objasnio je izvor.


Prema Krivičnom zakonu Republike Srpske, pedofilima koji su počinili krivična djela nad nemoćnim osobama mlađim od 15 godina prijeti maksimalno 15 godina robije. Krivični zakon je ujedno naveo da su ovakva krivična djela izuzeta od bilo kakvog ublažavanja kazne.


SrpskaInfo