Bizonu određen pritvor zbog premlaćivanja žene i djeteta

KOTOR VAROŠ - Osnovni sud u Kotor Varošu odredio je jednomjesečni pritvor Dragi Popoviću zvanom Bizon iz Kneževa, osumnjičenom da je pretukao dječaka i njegovu majku u ovoj opštini.

Pritvor je Bizonu određen zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio nasilničko ponašanje, u sticaju sa dva krivična djela tjelesne povrede, javlja ATV.

Pritvor se računa od 20. septembra, odnosno od dana kada je uhapšen.

Sudija mu je pritvor odredio zbog bojazni da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i da bi mogao ponoviti krivično djelo za koje je propisana kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Podsjećamo, Popović je kako se sumnja, prvo napao dječaka, koji je pozvao majku. Potom je u jednom lokalu, kako ga terete, pretukao i njegovu majku.

Popović iza sebe ima i odsluženu zatvorsku kaznu zbog pokušaja ubistva.

On je 2013. godine u banjalučkom Okružnom sudu osuđen na četiri godine zatvora zbog pokušaja ubistva sugrađanina Neđeljka Dukića.

Prema presudi, Popović je proglašen krivim jer je 30. juna 2012. godine pokušao nožem da ubije Dukića u kafe-baru "Džoni" u centru Kneževa.

Popović je Dukića ubo nožem u grudi. Tome su prethodile svađa i tuča između optuženog i oštećenog u restoranu na reci Ugar kod Kneževa.

Majci i djetetu je ukazana ljekarska pomoć u Domu zdravlja Kneževo.