U Mostaru se danas prijepodne dogodio dramatičan slučaj kada je nakon potjere za Muhamedom A., povrijeđen sudski policajac na lokalitetu Mejdan u blizini Arhiva Hercegovačko-neretvanskog kantona, saznaje "Avaza".

Prema dosadašnjim informacijama, Muhamed A. je pobjegao sudskoj policiji, navodno, iz zgrade Opštinskog suda Mostar, nakon čega su se oni dali u potjeru za njim.

Bjegunac je protrčao kroz dvorište Arhiva, a nakon što je došao do obale Neretve skočio je u rijeku te je prema nepotvrđenim informacijama s lica mjesta uspio isplivati.

Kako je potvrđeno za "Avaz" iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, jedan od sudskih policajaca se u tom trenutku poskliznuo s litice prema obali, ali se, nasreću, uspio zaustaviti na obali te ga je s težim povredama ekipa Hitne pomoći odvezla do bolnice.

Mostarska policija je na licu mjesta i trenutno se poduzimaju sve neophodne radnje.

Muhamed A. je, inače, odranije poznat policiji po vršenju raznih rivičnih djela, a navodno, nedavno je promijenio i prezime.

Iz Sudske policije Federacije BiH je za portal "Avaza" rečeno da će se uskoro o ovom događaju oglasiti saopštenjem za javnost.