Vladimir Blagojević - Foto: RTRS
Svako može da da svoj doprinos da u ovakvoj situaciji pomogne našim firmama.

Zbog globalne krize i svakodnevnih udara na ekonomiju i privredu, kupovina domaćih proizvoda važnija je nego ikad. Međutim, činjenica je da su u prodavnicama gotovo svi proizvodi poskupjeli, pa često nam je pri kupovini odlučujući faktor cijena, bez obzira na to da li je riječ o domaćem ili uvoznom proizvodu. O tome koliko je važno da naš prvi izbor bude "domaći proizvod", u "Razbudilniku" govorio je Vladimir Blagojević portparol Privredne komore Republike Srpske.

- Svako može da da svoj doprinos da u ovakvoj situaciji pomogne našim firmama. Kupovinom proizvoda iz Srpske jačamo naša privredna društva, zadržavamo postojeća i otvaramo nova radna mjesta, izdvajamo više novca za penzije, bolnice i škole, što je u ovo vrijeme od izuzetne važnosti - rekao je Blagojević.

On je istakao da Srpska neće imati problema sa obezbjeđivanjem dovoljne količine pšenice i brašna, što zbog dovoljne količine zaliha, mogućnosti nabavke iz Srbije, ali i očekivanja novih količina nakon žetve koja je za četiri mjeseca.

Takođe, Srpska ima značajne kapacitete kada je riječ o proizvodnji dijela prehrambene robe poput mlijeka, mesa i mesnih prerađevina, potom vode i voćnih napitaka, ali i proizvoda za higijenu, toaletnog papira i srodnih proizvoda.