Blažo Šušljeglav - Foto: RTRS
Gest vrijedan poštovanja. Blažo Šupljeglav iz Trebinja vratio je 1.500 KM Fondu solidarnosti Hidroelektrana na Trebišnjici jer taj dio novca nije potrošio za svoje liječenje u "Pavlov Regenex centru".

Četrdesetosmogodišnji Blažo Šušljeglav iz Trebinja usljed prijevremenog rođenja boluje od cerebralne paralize. Zaposlen je u Hidroelektranama na Trebišnjici i svoj posao, kao i sve u životu, obavlja časno.

Tako živi i tako se ponaša.

Dokazao je to još jednom nakon povratka iz Pančeva gdje je proveo 50 dana na liječenju. Tamo je otišao jer mu se zdravstveno stanje pogoršalo i bila mu je potrebna ta vrsta medicinske pomoći.

Liječenje je koštalo oko 5.000 evra i Blažovo Trebinje je kroz različite humanitarne akcije priskočilo u pomoć.

Podršku je, kao i uvijek, to Blažo ističe, pružilo i njegovo preduzeće- Hidroelektrane na Trebišnjici. Po povratku Blažo je Fondu solidarnosti HET- a vratio preostalih 1.500 maraka.

- To je odluka moja i moje porodice, meni taj novac nije potreban. Neka daju nekome kome treba jer jednostavno ne mogu da zaboravim šta su sve ti ljudi učinili, kako HET tako i moje Trebinje. Liječenje mi je dosta pomoglo, sad opet mogu da hodam sam, kao nekad. Zahvaljujem svim građanima Trebinja i privrednim organizacijama koje su mi pomogle - priča Blažo.

Blažov gest nije nešto što se može čuti često, a on za svoju odluku skromno kaže: "Svako radi kako ga Bog uči, neko to odozgo vidi sve. Neka svako radi kako misli da treba."

U Trebinju svako Blaža Šupljeglava zna i poštuje. Njegova odluka je nešto što treba da postidi mnoge.

Trebinje je imalo nažalost i drugi primjer kada se humanitarna pomoć skupljala, priliv novca bio veliki, novac nije potrošen u svrhe za koje je bio namijenjen, niti je vraćen, niti se o tome gdje je potrošen nešto zvanično zna.

Ali, zato Trebinje ima Blaža na koga je ponosno, a on kaže - ponosan na sve svoje Trebinjce koji su uvijek tu, ne samo za njega nego i sve druge kojima podrška treba.

- Ja u to ne sumnjam da će, ako nešto opet bude trebalo, divni moj narod pomoći. Ali ja se nadam da to neće biti potrebno - zaknjučuje Blažo.

I pored svega, Blažo ima osmijeh i lijepu riječ za svakoga. Dobrota kojom zrači trebalo bi da bude primjer svima.