Pjesma "Pamtimo prošlost da bismo gradili budućnost" Bojana Pikića, učenika trebinjske Gimnazije "Jovan Dučić", pobijedila je na literarnom konkursu za srednjoškolce, koji je organizovala Narodna biblioteka, povodom obilježavanja sto godina od oslobođenja Trebinja u Prvom svjetskom ratu.
Drugu nagradu na konkursu na koji je pristiglo petnaest šifrovanih radova osvojila je Duška Kisa, a treću Milena Šekarić.Pobjednik Bojan Pikić rekao je da je više nego iznenađen osvajanjem prve nagrade.
"Ova pjesma ostaje kao trajna uspomena na naše pretke, koji su nam omogućili da živimo u slobodnom gradu i državi" , rekao je Pikić.

Pjesnik Novica Telebak, predsjednik žirija, objasnio je da su svi prispjeli radovi veoma dobri i da su učenici pokazali zrelost.
Predsjednik Skupštine grada Trebinja Dragoslav Banjak rekao je da je dobro što se i trebinjska Narodna biblioteka uključila u obilježavanje ovog značajnog jubileja."Posebno je važno da se mladi ljudi uključuju u obilježavanje tako važnih događaja, zato što su upravo oni budućnost", rekao je Banjak.
Nagradu za pobjednika u iznosu od 200 KM obezbijedio je Grad Trebinje, drugu od 150 KM Vladislav Vladičić, dok je treću nagradu od 100 KM obezbijedila Narodna biblioteka.
U muzičkom dijelu programa nastupili su srednjoškolci i osnovci, kao i đaci Muzičke škole Trebinje.


Izvor: Srna