Bojan Šapurić izabran je za potpredsjednika organizacije mladih Dns-a Republike Srpske odlučeno jedoglasno u Prijedoru.U hotelu „Monument“ na Kozari, juče je održana Skupština Organizacije mladih DNS-a, koja je okupila preko tri stotine omladinaca iz cijele Srpske. Prezentovani su rezultati rada Organizacije mladih u proteklih godinu dana, izabran zamjenik predsjednika organizacije mladih, potpredsjednik orkanizacije, kao i generalni sekretar mladih Dns-a, te izneseni planovi za naredni period.
Šapurić je u proteklih šet godina obavljao funkciju generalnog sekretara mladih Dns- RS, a od danas funkciju potpredsjednika republičke organizacije mladih Dns-a.
Maja Ivić izabrana je za generalnog sekretara dok je Duško Miletić izabran za zamjenika predsjednika mladih Dns-a.
Skupštini je prisustvovao zamjenik predsjednika Demokratskog narodnog saveza Nedeljko Čubrilović koji je rekao je da Organizacija mladih i Aktiv žena imaju nepodijeljenu podršku rukovodstva stranke, te da se od njih očekuje da urade veliki posao za predstojeće Opšte izbore.
Takođe je rekao je da je Organizacija mladih DNS-a za nešto više od 15 godina postala jedna od najorganizovanijih cjelina unutar stranke.
"DNS sa ponosom može reći da ima Organizaciju mladih ljudi koja je sigurno jedna od najorganizovanijih u Republici Srpskoj", rekao je novinarima Čubrilović.

On je izrazio nadu da će ove dvije organizacije unutar DNS-a biti nosioci aktivnosti koje treba da budu obavljene prije oktobarskih izbora, da će obaveze sigurno biti zahtjevne, ali da ne sumnja da će ih uspješno završiti.

"Ovaj put od mladih, kao i od Aktiva žena, očekujemo da urade veliki posao za predstojeće parlamentarne izbore. Oni su potpuno svjesni i svoje odgovornosti, ali i svjesni činjenice da imaju nepodijeljenu podršku rukovodstva stranke", objasnio je Čubrilović.

Predsjednik Organiazcije mladih DNS-a Borivoje Obradović rekao je da je glavni zadatak mobilisati članstvo da izađe na izbore i glasa za DNS.
"Mislim da nam to neće biti problem jer je rukovodstvo stranke na sve liste stavilo i kandidate iz redova mladih", naglasio je Obradović, te napomenuo da je na današnjoj Skupštini usvojena programska platforma kojom je definisano šest ključnih oblasti koje se odnose na bolji položaj mladih u društvu.
Motivacioni govor pred prisutnim omladincima DNS-a danas je održao Milan Stevanović, poznatiji kao „Piksel“, koji je rekao da je DNS-u, na oktobarskim izborima najvažniji prenos poruke biračkom tijelu, da timski rad mora biti iznad ličnog te da DNS sada ima istorijsku šansu da postane najjača i stranka broj jedan u Srpskoj.
Skupštini mladih DNS-a na Kozari danas su prisustvovali i članovi Predsjedništva DNS-a: Lejla Rešić i Dane Malešević, generalni sekretar DNS-a Dragutin Rodić, potpredsjednik DNS-a Darko Banjac i potpredsjednik DNS - a za Federaciju BiH Marko Aćić.